אולטרסאונד בלוטת תריס- בבקשה תשובה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

05/11/2019 | 01:07 | מאת: סופי

שלום. עשיתי אולטרסאונד, אגב סובלת מכאבים בצוואר. ויש לי ליקווציטים גבולי(מעל 11.5, כבר הרבה שנים, לא יודעת אם יש קשר...) התוצאות הראו: איסטמוס: לא מורחב אונה ימנית מוגדלת(עומק 2.3) מרקם בלתי אחיד היפואקוגני, מגורגר דיפוזי. באספקט האחורי של האונה הודגם קשר איזואקוגןני גודל 1.4. אונה שמאלית מוגדלת(עומק 2.0) מרקם בלתי אחיד, מגורגר ודיפוזי. השאר נראה תקין אשמח להבהרה, ומה הכוונה מגורגר ודיפוזי? האם יש חשד לסרטן? האם יש הבדל בין דלקת בלוטת תריס, לתת בלוטה? תטדה רבה!

שלום רב, מראה מגורגר אינו מעיד על סרטן. בקשר לגוש בגודל 1.4סמ- מומלץ ניקור שלו תחת US. ממליץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם. שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)