קשרית בבלוטה ומחלת חשימוטו

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/10/2019 | 19:57 | מאת: Irit

אני בת 50. עם מחלת חשימיטו . להלן בדיקת us : בלוטת התריס אינה מוגדלת עם גבולות לובולריים , מרקמה מגורגר,לא הומגני באופן דיפוזי. אונה ימנית בממדים 46*13*15 ממ, ללא גוש מוגדר. אונה שמאלית בממדים 40*9*13 ממ, נצפתה קשרית איזואקוגנית בגודל 6 ממ.איסטמוס בעובי 2 ממ. לא נצפו בלוטות למפה מוגדלות. מה המלצתך להמשך בירור.תודה מראש

שלום רב. אם הגוש בתירואיד נראה לבודק שפיר- אין צורך בבירור נוסף אלא מעקב עם us עוד חצי שנה. רצוי שרופא אאג יבדוק וימשש את הגוש. ברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)