פענוח US צווארי והמשך בירור/ טיפול

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/10/2019 | 23:05 | מאת: שירלי

שלום. היום ביצעתי US בעקבות קשרית שנמצאה במישוש. התוצאות הינן: בלוטת המגן: אונה ימנית- גודל ומרקם תקינים. מספר קשריות היפואקוגניות בגודל שונה בצד ימין. הדומיננטית 2.6 ס"מ. הסתיידות קטנה באונה הימנית 0.1 ס"מ. אונה שמאלית- גודל ומרקם תקינים. מספר קשריות היפואקוגניות בגודל עד 2 ס"מ. איסטמוס לא מעובה. בלוטות לימפה מעט מוגדלות 1.6 באיזור תת לסתי מימין. בלוטות רוק תת לסתיות תקינות. בלוטות פרוטיס תקינים. מה דעתך? אני בת 36 ועם 2 ילדים קטנים. מאוד דואגת. מה ההמשך טיפול? מה הסבירות לסרטן חלילה? עברתי טיפולי פוריות בשנים האחרונות בתוספת של הורומונים אם זה משנה משהו... אשמח לתגובה. תודה.

שלום רב. רוב הסיכויים שמדובר בממצאים שפירים של הבלוטה. גם הממאירים של בלוטה זו אינם ממש מסוכנים. בכל מקרה מומלץ ניקור של הממצא תחת הנחיית סונאר כדי לדעת איך להתקדם. ממליץ לבצע במרפאתינו בא.ר.ם. שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (037645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)