תוצאות בדיקת סונאר צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

22/08/2019 | 20:36 | מאת: דוריס

אבקש הסבר לבדיקה: תירואיד משמאל בדיאמטר 1.0*3.9 סמ' בחלק התחתון של האונה קשרהיפוסונורי 5 סמ' אווסקולרי יחסית. תירואיד ימין: בדיאמטר 1.4*4.7 סמ'.בחלק תחתון של האונה גוש מעט אקוגני במבנה ספוגי בקוטר 16 מ"מ וצמוד אליו קשר קטן דומה 4 סמ'. הקשרים אווסקולרים יחסית עם הסתיידות זעירה בחלק תחתון. איסטמוס- דק. סיכום: משמאל ומימין TIRADS 2

שלום רב, נשמע לא מדאיג. בכל מקרה קשר מעל 1 סמ מצדיק ניקור שלו לביופסיה. ממליץ לבצע תחת US במקום איכותי. ניתן במרפאתינו בא.ר.ם. שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגיה הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)