תוצאות מיפוי פאראתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/08/2019 | 23:09 | מאת: רונית

שלום בעקבות ממצאים באולטראסאונד נשלחתי למיפוי יותרת בלוטת התריס , פלנרי עם mibi שכלל כמה מיפויים לבדיקת חשד לאדנומה של הפאראתירואיד התוצאה שקבלתי מודגמת קליטת mibi דיפוזית בבלוטת התריס .לא זוהו מוקדים המדגימים פי וי איטי של החומר. לציין כי בבדיקת ה ct נראית קשרית זעירה בסמוך לקוטב תחתון קדמי של בלוטת התריס (54-2) הנמדדת כ 0.2 סמ. בשל תזוזת הנבדקת לא ניתן לקבע בוודאות אם אזור זה קולט mibi. במיפוי תירואיד עם tc-99m הודגמה בלוטת התריס בגודל רגיל עם קליטת חומר הומוגנית וללא הדגמת ממצא פתלוגי באותו אזור, בו הודגם ריכוז מוגבר של mibi. לא ברור לי האם צריך בדיקה חוזרת בגלל התזוזה האם ממליץ על קביעת תור במרפאתכם להבבר? אשמח להכוונה. תודה

שלום רב, ממליץ להגיע לייעוץ. האינדיקציה לניתוח הינה על סמך בדיקות הדם והקליניקה והמיפוי הינו רק בדיקה לאיתור מיקום האדנומה לפני ניתוח. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)