US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/08/2019 | 11:51 | מאת: מיכל

שלום ד"ר חפץ, ביצעתי US צוואר רקמות רכות ובלוטות צוואר לקראת פגישה עם אנדוקרינולוגית בשל תת פעילות בלוטת התריס. יש לציין כי אני מאוזנת מזה כשנתיים ומגיעה לביקורת אחת לשנה. בצילום האולטרסאונד האחרון, ביקשתי שיתמקדו בצד שמאל בשל נפיחות קטנה שאני מרגישה. היא מורגשת במימוש של היד אבל לא נראית על פני השטח. מצרפת את ניתוח בדיקת הדימות ואשמח לחוות דעתך. הן הרופא שפיענח את הבדיקה, הן הטכנאית והן האנדוקרינולוגית אמרו שכל שצריך הוא רק מעקב שנתי ושאין ממצאים חריגים שאובחנו. האם אכן כל שאני צריכה הוא מעקב שנתי או שיש צורך לגשת לחוות דעת נוספת? תודה מראש. מיכל

שלום רב, לא רואה את התוצאות.בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

18/08/2019 | 07:49 | מאת: מיכל

פיענוח התוצאות כפי שנרשמו ע"י הרופא: לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בשני צידי הצוואר. בלוטות הרוק פרוטיס ותת לסתית בגודל ומרקם תקינים דו"צ. בלוטת התריס קטנה יחסית עם מרקם היפואקוגני בלתי אחיד, זרימת דם שמורה. באונה שמאלית של התירואיד הודגם קשר אקוגני 0.6 ס"מ, tirads2, מעקב שנתי US. באונה ימנית של התירואיד לא הודגם ממצא ציסטי או סולידי. איסטמוס תקין. לא הודגמו בלוטות פרא-תירואיד מוגדלות. ללא שינוי בהשוואה לבדיקת US קודמת מלפני שנה. תודה מיכל

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)