ממצא לא תקין באולטראסאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/08/2019 | 05:27 | מאת: טלטל

באולטראסאונד של אמי(כבת 70) נתגלה הממצא הבא: אונה שמאלית מוגדלת על חשבון תהליך רקמתי היפןאקוגני בגודל 5.6 ×3.1 סמ עם התנזלויות התופס את שטח של כמעט כל האונה. אני מבינה שמדובר בממצא גדול.האם העובדה שמדובר בממצא גדול מגדילה את הסיכוי שמדובר בממצא סרטני? האם הגיוני לאור העןבדה שבכלל היא לא מרגישה את זה במישוש? מה סיכויי ההחלמה במידה ואכן התהליך הינו סרטני? מודאגת מאוד ומקווה לתשובה מהירה. תודה רבה

01/08/2019 | 07:49 | מאת: טלטל

בנוסף-בלוטות הלימפה לא מוגדלות.למרות הממצא הגדול,אמא שלי לא מרגישה את הגוש במישוש.

שלום רב, ממצא בגודל זה מחייב בירור. יש להנותה לניקור של הגוש תחת US לביופסיה. מומלץ במרפאתינו שם מבוצע בדיוק רב והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בהמשך ממליץ לקבוע תור למרפאתינו עם התשובה של הביופסיה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום רב, תשובה לעיל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

01/08/2019 | 20:37 | מאת: טלטל

תודה על המענה המהיר.אכן קבענו לארמ שבוע הבא.אשמח רק להבהרה אפשרית האם העןבדה שהמימצא גדול אכן מגדיל את הסיכוי שהןא ממאיר ואם כן מה סיכויי הריפוי במקרה כזה שוב תודה.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)