תשובה לא אבחנתי -ניקור קשרית

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/07/2019 | 21:51 | מאת: יפית

ערב טוב ביצעתי 2 ניקורים והתשובה לא אבחנתי. הקשרית בגודל 4.5 ס"מ ,מפריע לי בבליעה באוכל מוצק ובזמן ריצה ,מרגישה מחנק. מה אתה ממליץ לי לעשות?החשש שלי זה גם הגודל וגם שזה מפריע לי קצת באיכות חיים. לתשובתך אודה!!

שלום רב, קשרית בגודל כזה בהחלט עלולה להפריע. יש לבדוק במישוש ובמידה וחשודה- יש לחזור על ניקור. בכל מקרה מומלץ שני ניקורים. בהמשך ישנן האופציה של כריתת הממצא או פעולה להקטנתו- פעולה חדשנית שיש לנו היום ביחידה. ממליץ להגיע ליעוץ. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)