אבחון אולטראסאונד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/06/2019 | 12:15 | מאת: עדי

מודגמת בלוטת תריס בגודל תקין. מספר קישוריות הפואקויות עגולות עם גבולות לובולאריים, לא סדירים, הסתיידויות קטנות קבוצתיות וזרימת דם לא מוגברת הודגמו בשתי האונות ובאיסתמוס. הגוש הדומיננטי באיסתמוס נמדד כ13*11*7 מ״מ. לא הודגמה פריצה חוץ קליפתית. שער הגושים בקוטר 3-5-8 מ״מ מימין, 3*4 מ״מ משמאל. בלוטות לימפה פרתרחיאלית קטנה מימין, 3 מ״מ, עם הסתיידויות זעירות במרכז. שאר הבלוטות לא מוגדלות מראה שמור. בלוטות רוק תקינות. לסיכום: ללא ממצא מיוחד סיכום: ממצאים בבלוטת התריס כמתואר TIRADS5

שלום רב, יש לבצע ניקור של הגושים לביופסיה. ממליץ במקום איכותי כדי שלא יתפספס הגידול החשוד יותר. ניתן במרפאתינו בארם שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים במהירות יחסית והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

30/06/2019 | 18:04 | מאת: נתן

הי, ניסיתי לתאם תור אך אין בזמן הקרוב. מצרפת לך הבדיקה נא עדכן באם תקינה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)