תוצאות בירור US צוואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

27/03/2019 | 18:01 | מאת: בת

ד"ר שלום, אשה בת 76, נשלחה לאולטרסאונד צוואר כחלק מבירור אוסטאופורוזיס קשה. להלן התוצאות: בלוטת התריס אינה מוגדלת, בעלת מבנה אחיד. באונה הימנית הודגמו נודלים בודדים, תת-הדיים, א-וסקולריים ואיזואקואיים א-וסקולריים בקוטר עד 7 מ"מ. בנוסף, באונה הימנית הודגמה הסתיידות מוקדית בקוטר של 1 מ"מ. זרימת הדם בבלוטת התריס אינה מוגברת. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר משני הצדדים. לסיכום: ממצאים פוקאליים ספורים באונה הימנית של התירואיד - למעקב. מה פירוש הבדיקה והאם יש מקום לדאגה? תודה רבה מראש, בת

שלום רב, לגושים בגודל זה ניתן להסתפק במעקב בלבד. ממליץ לפנות לאנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)