נגע ציסטי של אונה ימנית בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

06/03/2019 | 14:04 | מאת: מעיין

שלום ד"ר עשיתי מעקב לבדיקת אולטרסאונד שנעשתה לפני יותר משנה ובבדיקה מפורט שבאספקט תחתון -אחורי של אונה ימנית הודגם נגע ציסטי בגודל כ- 10×10×14 מ"מ עם הסתיידות היקפית גסה- tirads 2 וכתוב שבהשוואה עם בדיקה שנעשתה מ30/1/17 - קשרית באונה ימנית הפעם ציסטית בניגוד למרקם מעורב בבדיקה קודמת שהיה ציסטי -סולידי ברובו. אשמח להכוונה בנושא בברכה

שלום רב, לא נשמע מדאיג אלא יותר אי דיוק של הבדיקות. בכל מקרה בכל גוש מעל 1 סמ מומלץ ניקור לביופסיה וממליץ לבצעו במקום איכותי כדי שידקרו את הקופסית ולא את תוכן הציסטה. ניתן לתאם במרפאתינו בא.ר.ם. אסותא שם מבוצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464).

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)