גידול קרצינומה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/02/2019 | 21:30 | מאת: מאיר

שלום רב, לאחר בדיקת us אקראית גילו גידול 1.4 סנטימטר נשלחתי לבדיקת מחט ברמבם והתשובה היא שנמצאו תאים ממאירים וחשד לקרצינומה מודולרית. התשובה מפחידה מאוד לא יודע מה לעשות.. הומלץ על ניתוח וכריתה מלאה של הבלוטה. מהי חוות דעתך?

שלום רב, האבחנה של קרצינומה מדולרית אינה קלה בניקור. לכן יש לוודא ראשית שהאבחנה אכן סופית. האם יש סיפור משפחתי? יש לקחת רמת קרציטונין ו CEA בדם. חשוד מאוד לבצע US צוואר איכותי. רק לפי התוצאות נוכל לקבוע מה ההמלצה- ולא תמיד אנו רצים מיידית לכריתה שלמה מכיוון שלעיתים גידולים שפירים מדמים את האבחנה הנ"ל. ממליץ לפנות לייעוץ במרפאתינו בארם אסותא רמת החי"ל הן לביצוע US איכותי והן לבדיקתי (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)