א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

10/02/2019 | 17:55 | מאת: יפה

שלום, היום הגיעו תשובות של האולטראסאונד צוואר ואני דואגת. התור לרופא רחוק אז אשמח אם תוכל להבהיר לי את משמעות התוצאות. הנה התוצאות: * א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס *סיבת ההפניה: מזה יומיים נפיחות של בלוטה צוארית מימין ממצאים: אונה ימנית מוגדלת ותפוסה ע"י שני קשרים מוגדרים במרקם ספוגי (מעורב עם מרכיבים ציסטיים בולטים) עד 3.3 ס"מ איסטמוס ואונה שמאלית בגודל תקין, במרקם אחיד ללא קשרים . א.ס צוואר כולל בלוטות לימפה *ממצאים: לא נראו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר קדמי. בלוטות הרוק התת לסתיות ופרוטיס בגדר הנורמה תודה!!

שלום רב, סה"כ נשמע שמדובר בממצא שפיר אך בגושים בגודל זה מומלץ להתחיל בירור עם ניקור תחת US וכן בדיקת דם לתפקוד הבלוטה. מציע לבצע הניקור במרפאתינו בארם (03-7645464) שם מבוצעת ע"H מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)