הסבר על בלוטות תתודה רבה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

31/01/2019 | 10:36 | מאת: דורין

שלום רב, ביצעתי אולטרסאנד צוואר ובתוצאות כתוב בלוטת פרוטיס -עם בלוטות קטנות מאוד במראה שומני שמור בלוטת תת ליסתית -תקינה ככה בצד השני גם. בנוסף יש לי גולה קטנה שזזה די הרבה זמן איפה שהשיניים התחתונות מעל הלסת טיפה השאלה שלי האם זה גם בלוטת רוק? בלוטות רוק בודקים רק באולטרסאונד צוואר? כי לפי תוצאות האולטרסאונד שם בודקים בלוטות רוק הבלוטות שהם באיזור הפנים גם נחשבות לבלוטות רוק?

שלום רב, בלוטה באזור הפנים יכולה להיות גם בלוטת רוק אך ה US נשמע תקין. ממליץ להגיע עם התוצאות לרופא המשפחה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)