US האם יש ממצא חשוד כממאיר?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

13/12/2018 | 13:16 | מאת: יעל

אולטראסאונד בלוטת התריס >>> פענוח רדיולוג: בלוטת התריס אונה ימינית מוגדלת בגודל 50X20X24ממ נפח כ-13 סמק במרקם מאד הטרוגני בעלת גבולות לבולרית עם זרימת דם מוגברת באונה. אין לראות קישריות או הסתיידיות בתוכה. בלוטת התריס אונה שמאלית אינה מוגדלת בגודל 35X19X18ממ נפח כ-6 סמק במרקם מאד הטרוגני בעלת גבולות לבולרית עם זרימת דם מוגברת באונה. אין לראות קישריות או הסתיידיות בתוכה. האיסטאמוס הטרוגי מוגדלת בעובי כ-7ממ. מסביב לאונות הודגמו מספר רב בלוטות לימפה קטנות אי טיפוסיות היפואקויות עיגולות ללא מרכז שומני כמה עם זרימת דם מוגברת בקורטקס הגדול בגודל 7X7ממ. בשקע התת לסטיות הודגמו בלוטות לימפה כמתואר עד כ-7X6ממ. בשקע תת לסטית צד שמאל הודגמה בלוטת לימפה מוגדלת עם קורטקס מעובה בגודל 20X6ממ. בלוטות רוק תקינות דוצ. לסיכום:בלוטות התריס הטרוגניות עם זרימת דם מוגברת . בלוטות לימפה אי טיפוסיות בצוואר כמתואר. מומלץ המשך בירור כולל יעוץ אנדוקרינולוגיה. חתום על ידי דר. סקוט פילדס בתאריך 12/12/2018 20:29

שלום רב, התוצאה אינה תקינה אם כי לא ברור כלל מה הפתולוגיה. ממליץ להגיע למרפאתינו ל US איכותי וכן ניקור של הגושים החשודים לביופסיה תחת ה US. הבדיקה מבוצעת ע"י רופאים מובילים בארץ בתחום זה והתשובה הפתולוגית ניתנת במקום. הסדרים עם חלק מהקופות וכל הביטוחים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

17/12/2018 | 10:58 | מאת: יעל

תודה! אתקשר לברר.

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)