בלוטות לימפה שגדלו מאולטרה סאונד קודם לאולטרה סאונד עכשווי

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

28/11/2018 | 12:34 | מאת: רינת

אולטרה סאונד מימצאים:בלוטת התריס בגודל ומבנה תקינים ללא עדות לנגעים מוקדמים.אין עדות ללימפאדנוטפיה צווארית. הודגמו מספר קשריות לימפה מעט מוגדלות עד 1-1.5 ס''מ.בצוואר משמאל במבחנה סנוגרפי תקין קשריות תגובתיות.בלוטות הרוק התת ליסתיות ותת לשוניות בגודל ומבנה תקינים.סיכום: ללא ממצא מיוחד בצוואר. השאלה שלי מתמקדת על כך שלפני כ5 חודשים האולטרהסאונד הראה על בלוטות לימפה ברוחב 0.8 ו0.4 וגם היו תגובתיות...האם המצב מעורר דאגה בגין ההגדלה? אציין שהבדיקות הדם היו אז תקינות וכן בדיקות לבלוטת התריס היו תקינות....אודה על תשובתך .

שלום רב, לא מדאיג. מלחיץ US ביורת עוד כ 4 חודשים. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)