קרינת קרני לד על קשריות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

24/11/2018 | 19:16 | מאת: שרה

שלום ,האם קרינת גלי לד במסכת פנים המולבשת על הפנים עלולה להזיק כאשר נמצאות קשריות בבלוטת התריס ואחת מהן תחת מעקב אולטרסאונד מספר שנים עקב היותה מעט חשודה אם כי קטנה(במעקב אצל ד"ר ענת בלנק)? האם מותר שאשתמש במסיכה כזו? תודה רבה.

שלום רב, לא מבין את השאלה אבל באופן עקרוני כמובן שלא מומלץ לחשוף את התירואיד לקרינה מייננת כיוון שזו גורמת לגידולים בבלוטה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)