תוצאות us צוואר מודאגתת

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

01/11/2018 | 10:04 | מאת: חן

שלום רב , אשמח לתשובה האם תקין,קצת מודאגת.. פאראתיירואיד: משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה סמוך לקוטב תחתון של האונות הגדולה מהן מצד ימין 1x30.3 ס'מ.הגדולה משמאל 1x0.5 ס''מ עקב המיקום אין לשלול ביניהם ממצא ששייך לפראתיירואיד. בנוסף בסמוך לאספקט אחורי תחתון של אונה שמאלית של תיירואיד הודגם מבנה רקמתי היפואקוגני,אובלי בגודל 0.7x0.2 ס''מ בלוטת לימפה? שייך לפראתיירואיד? הומלץ על מעקב בעוד שנה?קצת מודאגת,מה התוצאות אומרות?

01/11/2018 | 11:55 | מאת: חן

מציינת שהבדיקות דם תקינות.

שלום רב, יש לשלול שתי אפשרויות: 1. לוודא שרמת קלציום ו PTH בדם תקינים 2. US וביופסיה של הגושים בסמוך לתירואיד לשלול ממצא שמקורו בתירואיד עצמו. מומלץ לביצוע במקום איכותי כדי להגיע לניקור מדוייק. ניתן לביצוע במרפאתינו באסותא שם מתבצע ע"י מיטב הרופאים והתשובה הפתולוגית הראשונית, במידה ומבוצע ניקור, ניתנת במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)