קליטה בבלוטת התריס בpet ct

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

15/07/2018 | 17:03 | מאת: אני רק שאלה

שלום דוקטור, בת 40 ברמיסיה מסרטן שד מזה שנתיים. בפט סיטי שביצעתי עקב כאבים בעצמות נראה קליטה מוקדית באונה ימנית של בלוטת התריס. לפני שנה באולטראסאונד ראו קשרית באותו מקום. אופיינה כסולידית איזואקוגנית עם halo שלם סביבה, וסקולרית מעט בשוליים. עד שאצליח להגיע לרופא, מה המשמעות? עד כמה אני צריכה להיות מודאגת? תודה מראש על תשובתך

שלום רב, רובן של הקשריות הללו שפירות אך הקליטה ב PET מחייבת בירור שיכלול ניקור של הממצא תחת הכוונת US, לביופסיה. גם אם חיובית- ההבראה מגידולים אלו במרבית המקרים קלה ומלאה. ממליץ לבצע את הביופסיה במקום איכותי, ניתן במרפאתינו שם יש שניים מהמובילים בתחום זה בארץ, והתשובה הפתולוגית הראשונית ניתנת במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)