בירור ממצא באונה ימנית בבלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

18/02/2018 | 19:28 | מאת: דוריס

בבדיקת us צוואר נמסרה התשובה הבאה: אונה שמאלית תקינה. אונה ימנית בגודל תקין, מודגם קשר מעורב, בעל גבולות חדים בגודל 10*12 מ"מ, בקוטב התחתון. הדגמה תקינה של בלוטות הרוק, לא הודגמו בלוטות לימפה. אודה מאוד על הסבר ברור בנוגע לאונה הימנית. מה פירוש ממצא זה? תודה מראש.

שלום רב, גושים בתירואיד שכיחים מאוד ורובם המוחלט שפירים. בגודל זה מומלץ בירור ע"י US וביופסיה של הגוש באמצעות מחט עדינה. במידה והממצא שפיר כצפוי- אזי ניתן להסתפק במעקב בלבד. ממליץ לבצע את הניקור במרפאתינו באסותא שם מבוצע בזמינות גבוה וע"י מיטב הרופאים. התשובות הראשוניות ניתנות במקום (03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)