כריתת בלוטה בעבר - TSH קפץ פתאום

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

12/12/2017 | 15:15 | מאת: בתיה

שלום רב, בשנת 2005 עברתי כריתה מלאה של הבלוטה עקב קרצינומה פפילרית. מאז ה-TSH לרוב מאוזן, עם חריגות קטנות בערכים. לרוב ערכים בסביבות 1. מזה מספר שנים עומדת על מינון קבוע של 100 ליום. בבדיקה החצי-שנתית היום נדהמתי לגלות שהערך קפץ ל- 16 (הרגשתי לאחרונה קור ועייפות אבל ייחסתי את זה לחורף ולעבודה...) צירפת את הערכים בשנתיים האחרונות. מה יכול להיות הגורם? מה לעשות? אני קצת בלחץ שהגידול חזר... תודה רבה בתיה

12/12/2017 | 15:19 | מאת: בתיה

קובץ הערכים משום מה לא צורף, אבל הערכים בשנתיים האחרונות בין 0.44- 4.5, לרוב בסביבות 1. תודה.

שלום רב, יש להיוועץ באנדוקרינולוג ולראות אלו דברים גרמו לזה אם בכלל. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)