אולטרסאונד בלוטת התריס אחרי כריתה של חציה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/11/2017 | 13:35 | מאת: שירלי

שלום רב, אני כשנה וקצת אחרי כריתה של האונה השמאלית של בלוטת התריס וגם סובלת מהשימוטו. באולטרסאונד שנעשה לפני כחצי שנה במוקד נצפה ממצא חשוד. בשני אולטרסאונדים נוספים שביצעתי בבתי חולים קיבלתי את התשובה שהכל בסדר. לפני מספר ימים שוב עשיתי את האולטרסאונד במוקד ושוב נצפה הממצא, רק קטן יותר. זאת התשובה שנכתבה בפענוח: אולטראסאונד בלוטת התריס >>> פענוח רדיולוג: מצב לאחר כריתה של האונה השמאלית והאיסטמוס. במיטת האונה השמאלית בבסיס הצוואר מודגם ממצא בגודל 5X2X6 ממ. הממצא סולידי היפואקוגני, ללא עדות להסתיידויות. האונה הימנית בגודל 13X12X39 ממ- בגודל תקין. מודגמת אי סדירות דיפוזית קשה עם ווסקולריות מוגברת באונה הימנית, ללא קשר מוגדר. נצפו בלוטות לימפה מגדלות בתחנה 2 בשני צידי הצוואר. גודל הבלוטות בצד ימין עד 24X9 ממ ובצד שמאל עד 32X9 ממ. הבלוטות בעלות ארכיטקטורה שמורה, ללא הסתיידויות חשודות. הממצא במיטת האונה השמאלית מעט קטן בהשוואה לבדיקה מנובמבר 2016 (היה 8X3X7 ממ). בלוטות הלימפה המוגדלות- ללא שינוי משמעותי בהשוואה לבדיקה מיוני השנה. מצרפת גם צילומים מהבדיקה. אשמח לשמוע חוות דעתך ולקבל הכוונה מה לעשות כעת. תודה!

שלום רב, נשמע לא מדאיג. מומלץ לוודא שה US בוצע במקום איכותי ואם כן אז מעקב בלבד. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)