אולטרסאונד בצוואר קיים חשש להגדלה

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

26/10/2017 | 20:30 | מאת: חנה

בבדיקת אולטרה סאונד הודגם מוקד היפואקגני לא ווסקולרי עם גבולות לובולריים בגודל 0.8*1.4 סמ הממצא חשוד לאדנומה בבלוטת פרתירואיד מה זה אומר ??

שלום רב, בהרבה מקרים זה לא משמעותי אך חייבים לבצע בדיקות דם לרמות של קלציום, פוספור ו PTH. כן קלציום בשתן. עם התשובות של הקלציום או PTH גבוהות- רצוי להגיע לבדיקה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)