פענוח בדיקת US תירואיד/צואר

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

20/08/2017 | 14:40 | מאת: פענוח בדיקת תירואיד/צוואר US

להלן תשובת בדיקת US תירואיד שבוצעה. מבקשת פענוח הבדיקה. תודה. אילנה בלוטת התריס US בדיקה בוצעה עם מתמר לינארי בעל תדר גבוה שתי אונות בלוטת התריס הודגמו בגודל תקין בעלות גבולות סדירית ומרקם הומוגני יש לציין ממצא היפואקגני בקןטר 1,1 סם צמוד לאספקט האחורי של האונה הימינית איסטמוס בעל רוחב תקין ומרקם הומוגני כלי דם הגדולים של הצוואר בעלי קוטר תקין אין לראות בלוטות לימפה צוואריות מוגדלות לסיכום: ממצא צמוד לאונה הימינית כמתואר- קרוב לוודאי שייך- RT PARATHYROID GLAND

שלום רב, ממצא חשוד לגידול (שפיר קרוב לודאי) של פרתירואיד. השאלה למה בוצעה הבדיקה והאם יש קלציום והורמון PTH גבוהים. ממליץ לבדוק (בדם) את שני הנ"ל ולהגיע ליעוץ איתם. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)