US בלוטת הפאראתירואיד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

25/06/2017 | 21:50 | מאת: אסתר

מידות הבלוטה : האונה הימנית : העובי כ 14 - מ"מ, הרוחב כ 11 - מ"מ . האונה השמאלית : העובי כ 11 - מ"מ, הרוחב כ 10 - מ"מ . האיסת'מוס : העובי כ - 2,2 מ"מ . בלוטת התריס בגודל ומרקם תקינים, פרט למוקד בודד היפואקוגני בקוטר כ 5 - מ"מ באונה ימנית בחלקה אמצעי, לא וואסקולרי.בהשוואה לבדיקה מ - 2010/06/24 הממצא מעט פחת,רושם שמכיל מרכיב רקמתי . בנוסף הודגמו שני ממצאים היפואקואיים חדשים באונה מימין : בחלקה אמצעי אחורי ממצא ציסטי בגודל כ 3 - מ"מ,ללא הדגמת הסתיידויות, לא וסקולרי . בחלקה תחתון אחורי של אונה ימנית ממצא היפואקואי בגודל כ 6 - מ"מ, עם גבול חד, סדיר , לא וסקולרי, ללא הדגמת הסתיידויות.בלוטה פרא-תירואידית מוגדלת?אחר ? מתחת של חלק תחתון של אונה שמאלית הודגם קשר לימפה קטן,במראהו סונוגרפי תקין . אין עדות ללימפאדנופטיה צווארית . בלוטת רוק בגודל ומרקם תקינים, אין עדות לתהליכים ציסטיים או סולידיים . סובלת מזה כשנתיים מכאבים בעצמות הרגליים שהתגברו מאוד בחודשים האחרונים. בעקבות התוצאות הופניתי למיפוי MIBI. רופא המשפחה טוען שאין שום דחיפות בבדיקה. אשמח לקבל הסבר למשמעות התוצאות, ולמידת הדחיפות (לוחות הזמנים לבדיקה ולרופא אנדוקרינולוג הם בטווח של חודשיים...)

שלום רב, הממצאים בבלוטת המגן אינם מדאיגים ומחייבים מעקב בלבד וייעוץ אנדוקרינולוגי. מיפוי מיבי מיועד לפרתירואיד- ולא ברורה כאן הסיבה (אולי קלציום גבוה בדם.). לטיפול אנדוקרינולוג. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

27/06/2017 | 22:16 | מאת: אסתר

תודה רבה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)