פערים בין שתי בדיקות US במכונים שונים!

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

03/06/2017 | 14:44 | מאת: דן

שלום בעקבות תחושת יובש בפה, שכבר חלפה מזמן נשלחתי ל US צוואר במכון מאר לפני חודשיים. לא נמצא כלום, פרט לקשרית בודדת באונה שמאל של בלוטת המגן. אני מצוטט רק את החלק של בלוטת המגן בדוח (השאר תקין לרבות בלוטת הרוק) בלוטת מגן לא מוגדלת, מרקמה לא אחיד בעלת גבולות לבולאריים. ללא גושים ולדאיים פרט לקשר בודד באונה שמאל בגודל 1.3 על 1.8. מרקמו היפואקוגני לא אחיד, גבולותיו לבולאריים, היפר ואסקולארי. מוקדים נוזליים בתוכו. נצפו מספר הסתיידויות זעירות. מומלצת ביופסיה. חזרתי לרופא, שמישש היטב את בלוטת המגן כאשר הוא מלפנים וגם מאחור, ואמר שהוא לא רוצה לקבל החלטה עד שביצוע US חוזר. הפעם הוא לח אותי למכון מדיטון אצל רדיולוג בכיר שמבצע את ה US בעצמו (פרופ' יחיאל ברקי). ה US השני בוצע חודש לאחר הראשון. הנה הדוח השני: בלוטת התריס אינה מוגדלת. אונה ימין ואסטימוס תקינים והומוגניים. קשרית שטחית בודדת מעורבת באונה שמאל. מוגדרת היטב גבולותיה חדים וברורים. חלק סולידי הומוגני איזו-אקואי עם עדות לקולואיד (ככל הנראה נתן רושם מטעה להסתידות בדוח ממכון מאר). וסקולארי בעיקר בהיקף ללא הסתיידויות! גודל 1.7 על 1.5. ללא למפדופטיה חריגה. סונוגראפית ככל הנראה שפיר. מומלץ FNA בשל גודל מעל 1.5 ס"מ מין וגיל הפציאנט. לשיפוטכם. הפרופ' אמר שהוא מנוע מלהגיב על הדוח של מכון מאר (הוא גם התבונן בדיסק שניתן ממכון מאר כדי לוודא שהם אכן הסתכלו על אותו פציאנט, וחייך בזלזול). הוא רק אמר שככל הנראה מעט קולואידים נתנו רושם מטעה להסתידויות. כמו כן, לגבי ההדיות, הרדיולוגית (דר רוזנברג א) פשוט פעלה לפי מה שלמדו אותה. כל בלוטת התריס שלי מעט היפואקואית ביחס לרצועת שריר, אבל הקשרית בעלת מרקם רקמתי כמו שאר הבלוטה. לגבי הגבולות הלבולאריים, אבר שאולי היד של הרדיולוג או הטכנאי רעדה תו כדי הבדיקה... אני פשוט נדהם מחוסר המקצועיות של מכון מאר, בעיקר הרדיולוגית החתומה על הדוח דר רוזונברג (אני לא בטוח שהיא בצעה את ה US לזכרוני זו הייתה טכנאית צעירה, אלא אם כן זו הרדיולוגית בעצמה, ואז זה מסביר את הפערים כי היא כנראה מאד חדשה בתחום). בכל אופן, רופא המשפחה שלח אותי לייעוץ אצל אנדוקרינולוג עם השאלה האם צריך FNA או מעקב. אשמח לשמוע את דעתך תודה ושבת שלום

03/06/2017 | 15:33 | מאת: דן

...

דלום רב, US הינה בדיקה שתלוייה מאוד בבודק וכמובן שלעיתים ישנם הבדלי רמות, כמו בכל מקצוע. הייתי ניגש כעת לביצוע ניקור תחת US של הגוש ובמידה ואכן שפיר- מעקב סונוגרפי מסודר אחת לשנה. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

22/06/2017 | 23:23 | מאת: דן

שלום היום חזרתי למרפאה האנדרוקלינית. התוצאה היא simple uninodular nontoxic goiter הבנתי שזה שפיר, אבל הופתעתי שהרופא אמר שבזה הסיפור נגמר ושאין צורך בשום מעקב עתידי גם לא US אחת לשנה. אמר שהמעקב יהיה פסיבי. ז"א אם בעוד 5 או 10 שנים אני ארגיש בליטה או קושי בבליעה, אז לבצע US צוואר מחדש. אחרת אין יותר מה להתעסק בממצא... האם זו גישה מקובלת? בכל מקרה של קשרית שראיתי, תמיד המליצו להמשיך במעקב, לפחות ל 5 שנים ורק אם אין שינוי אפשר להגדיל את פרקי הזמן בין הבדיקות... בכל אופן, לכל מי שאי פעם יקרא את ההודעות הללו והוא מאזור באר שבע, ממליץ לברר מי הרדיולוג לפני שעושים US. אז פרופ' ברקי צדק (בזמן ביצוע ה US הוא אמר לי שזה נראה כמו זפק פשוט, הוא אמנם לא רשם את זה בדוח, אלא רק רשם שזה נוטה לשפיר, כאשר הדוח הראשוני של מכון מאר (דר רוזנברג א') נתן תמונה פסימית מאד עם 90% סיכוי לממאירות (וסקולאריות מרכזית, היפראקוגניות, גבולות לא סדירים, והסתידויות, שכאמור כל אלו לא היו כלל בדוח של ברקי...). אני לא יודע אם יש כאן עילה לתביעה נגד המכון, אבל אני בהחלט הולך לבדוק את זה מול עורך דין... תודה

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)