אולטרסאונד בלוטת המגן

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/05/2017 | 22:38 | מאת: JOJO

שתי אונות בלוטת המגן לא מוגדלות בעלות מרקם הטרוגני, באונה ימנית הודגמה קישרית היפואקויית ווסקואלית בגודל 6 מ"מ אין עדות לממצא מוגדר בעונה שמאלית, האם הבדיקה תקינה.? עלי לבדוק? (אני מטופלת האלקטרוקסין 850 מ"ג לשבוע מגיל 17 כיום 45 ). תודה מראש,

שלום רב, לא נשמע מדאיג. בד"כ לגושים בגודל זה אנו ממליצים על מעקב בלבד. ממליץ לפנות ליעוץ אנדוקרינולוג ומעקב שלו. במידה והגוש גדל- אז יש צורך להתחיל בירור כולל ניקור לביופסיה. כמובן יש לקחת בחשבון מאפייני הגוש ב US ובבדיקה גופנית. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)