תוצאות בדיקת אולטרה-סאונד

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

21/04/2017 | 23:36 | מאת: לי

שלום, תוצאות בדיקת האולטרה-סאונד הן: אונה ימנית -מיימדים: 4.8*2.0*1.8 ס"מ הודגמו מספר רב של קשרים וקשריות, הגדול בקוטר 1.4 ס"מ בעל מירקם אנאקואי עם הסתיידויות גסות בתוכו, יתר הקשריות בעלות מירקם דומה. זרימה דם תקינה באונה. בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הג'וגולר. אונה שמאלית -מיימדים: 4.5*1.9*1.6ס"מ. הודגמו מספר קשריות הגדולה בקוטר 0.5 ס"מ בעלת מירקם אנאקואי עם הסתיידות גסה בתוכה, יתר הקשריות בעלות מירקם דומה. זרימת דם תקינה באונה. בלוטת רוק תת ליסתית ופארותיס תקינות. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות לאורך שרשרת הג'וגולר. האיסטמוס ברוחב 0.3 ס"מ. אשמח לקבל הסבר על המימצאים. בתודה מראש לי

שלום רב, הממצאים יכולים להתאים להגדלה שפירה של בלוטת המגן שנקראת גוייטר רב קשרי. עדיין לגושים מעל 1 סמ מומלץ ניקור של הגוש לבדיקה פתולוגית. ממליץ שייעשה במקום איכותי. ניתן במרפאתינו באסותא (03-7645464) והתשובות הראשוניות במקום. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)