שוני בתוצאות 2 ניקורים תוך חצי שנה-היתכן?

דיון מתוך פורום  גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)

09/03/2017 | 11:40 | מאת: דרור

תוצאה בניקור מלפני חצי שנה צד ימין- במשטח תאים אטיפיים חשודים ל- FOLLICULAR (HURTHLE CELL) NEOPLASM- BETHESDA -4 צד שמאל-BENGIN FOLLICULAR NOUDLE BETHESDA-2 תוצאה בניקור חוזר מ 22-02-17(יועד גם לאפירמה): צד ימין- קולואיד רב סמיך מעורב בדם ישן מתאים לציסטה קולואידלית עם דימום ישן BETHESDA 2 צד שמאל- קולואיד רב סמיך בחלקו, תאים פוליקולרים ותאי הורטל פזורים ובקבוצות מאקרופגים - לסיכום- קשר קולואידלי ציסטי BETHESDA 2. השאלה- האם ייתכן כזה שינוי בתוצאות בתוך חצי שנה? נשלחתי למעקב- ניקור בעוד 4 חודשים.

שלום רב, הניקור מימין הדגים בעבר גידול שמחייב התייחסות וקרוב לודאי ניתוח. הניקור החוזר מאותו צד הינו ללא תאים כלל ורק תוכן נוזלי ממרכז ציסטי כלשהו. במידה וישנו גוש גידולי בבלוטה הייתי ממליץ להגיע לבדיקה ולמישוש הגוש ואולי לביופסיה חוזרת. מוזמן להגיע למרפאתינו באסותא (ארם-03-7645464). בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

מנהל פורום גידולי בלוטת המגן (תירואיד) ויותרת המגן (פרתירואיד)