בורסיטיס בירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

05/11/2012 | 00:31 | מאת: אילנה

שלום, אני בת 64, מזה כשנה אני סובלת מבורסיטיס בירך שמאל. קיבלתי טיפול ארקוקסיה ששיפר במעט את המצב. כמו כן, עשיתי מספר טיפולי פיזיותרפיה שרק החמירו את הכאב וכעת אני בסדרת טיפולי דיקור (גם הפסקתי בהמלצתם להתעמל, אני מתעמלת מזה 30 שנה) שאכן משפרת את המצב. היום ביצעתי מספר תרגילים והכאב חזר. יש לי אוסטאופורוזיס ולוקחת כדור פוסלן אחד בשבוע ובשל כך גם מתעמלת כ-4 פעמים בשבוע. (ולכן קבלת זריקת קורטיזון עלולה להיות מסוכנת) נאמר לי שבמידה והדיקור לא יועיל, אאלץ לעבור ניתוח להסרת הבורסיטיס. מקריאה באינטרנט נתקלתי באפשרות לטיפול ב"לייזר-רך" ואולטרסאונד האם טיפולים אלו מקובלים וידועים? כמו כן, האם זריקה אחת של קורטיזון תשפיע במידה ניכרת על האוסטאופוריז? אשמח לקבל את חוות דעתך, תודה מראש

שלום רב כאבים בירך יכולים לנבוע מסיבות רבות מאוד, החל מכאב מוקרן מהגב, גירוי דלקתי בסטרוקטורות של הירך כגון טרוכנטריק בורסיטיס, שינויים שחיקתיים של מפרק הירך ועוד סיבות רבות מאוד בורסיטיס- טיפולים לפי הספרות הרפואית הן זריקות מקומית, פיזיו, רפואה משלימה, כדורים ומשחה לעיתים יש צורך אפילו במספר זריקות שאר הטיפולים לא הוכחו כמיטב ידיעתי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים