תוצאות של צילום ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

16/08/2012 | 14:48 | מאת: שרה

שלום רב, אני סובלת מכאב חד בברך, קשה לי לדרוך עליה ולכופף אותה. בצילום שנעשה לי נראה גוף זר והרופא הסביר לי שזה התנתקות סחוס ואני צריכה לעבור ניתוח ארטרוסקופיה להוציא את הסחוס. אגב, עברתי כבר לפני פחות משנתיים ניתוח ארטרוסקופי באותה ברך עקב קרע במיניסקוסים. האם אין דרך אחרת? האם ניתוח כזה הוא יותר קשה כי עברתי אותו ניתוח לפני פחות משנתיים? תודה

שלום רב אין אני מכיר את הצילומים שלך כך שתכנון הניתוח אמור להיות מול הרופא המנתח מציטוטים קודמים- OCD לזיה אוסטאוכונדרלית משמעו סחוס-עצם, הכוונה היא לחלק מהסחוס הניתק עם פיסת עצם ומצוי במקומו ללא תזוזה או בתוך המפרק. קבלת אנמנזה מפורטת בדיקה ועיון בצילומים נחוץ בכדי להחליט- האם הטיפול המומלץ הוא טיפול שמרני- לא ניתוחי ,האם הטיפול הנחוץ הוא טיפול ניתוחי כגון ארטרוסקופיה להוצאת החלק האוסטאוכונדרלי(סחוס עצם) בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים