כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/07/2012 | 21:28 | מאת: נועה

שלום, לפני כשבוע החל כאב בברכיים ללא סיבה. נבדקתי אצל אורטופד שהבחין בנפיחות בברך ימין ורשם לי arcoxia 60mg. נראה לי תמוה שעל סמך בדיקה פשוטה הוא החליט לטפל בדלקת וכאשר אין התייחסות לברך שמאל(בה לא הבחין בנפיחות). פניתי לרופא נוסף שנראה כועס שאמטרתך סומכת על הרופא הראשון. הוא הבחין גם בנפיחות בברך ימין (שוב ללא התייחסות לברך שמאל) ואמר שיש לי גמישות במפרק והגיוני שתהיה שחיקה ושינה את המינון ל 90mg ואם זה לא יעזור אז שאני אלך לפיזיותרפיה. רציתי לדעת האם באמת אפשר לאבחן דלקת ללא צילום והאם הטיפול בטוח במקרה שאין כלל דלקת.

שלום רב באופן כללי- כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך, בברך ישנם שני מניסקוסים, אחד פנימי(מדיאלי ) ואחד חיצוני (לטרלי), תפקידו של המניסקוס בברך הוא בין השאר לשמש כבולם זעזועים, קרע במניסקוס יכול להפריע לתפקוד התקין של המפרק, קרע במניסקוס יכול לגדול , יכול ליצור נעילות של הברך, כמו כן יכול ליצור פגיעה בסחוס של הברך, כל הדברים שציינתי יכולים להיות אך לא חייבים להיות אבחנה מסוימת ניתן להגיע על סמך היסטוריה רפואית, ובדיקה ובאם יש צורך ניתן להיעזר בבדיקות הדמיה , דלקות סביב הברך בעיקר מאובחנות בבדיקה פיסיקלית אם קיים ספק ניתן להיעזר בבדיקות הדמיה בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il http://www.facebook.com/dr.benderbenjamin

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים