זריקות לטיפול בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

18/05/2012 | 23:58 | מאת: יאיר אופק

שלום רב הומלץ לי על ידי האורטופד לקבל זריקות לברכיים על מנת להקל על הבעיות עקב שחיקת סחוס רצינית. על פי הידוע לי יש כמה סוגי זריקות -האחת עשויה מקרבולת של תרנגולות והשניה עשויה במעבדה. יש טיפול של זריקה אחת ויש של 3 זריקות. מה ההבדל בין הזריקות ומה עדיף ? בתודה יאיר אופק

שלום רב ישנם זריקות לברך המופקות מכרבולת של תרנגולת, וישנן זריקות לברך המופקות במעבדה, ישנן זריקות הנתונות שלוש פעמים וישנן הנתונות חמש פעמים(אורטוקין) וישנן הניתנות פעם אחת . ישנן זריקות בתוספת חומרים כגון מניטול להלן רקע בנוגע לזריקות למפרק הזרקות לתוך המפרק נחלקות למספר קבוצות o סטרואידים-תרופות נוגדות דלקת. זריקות סטרואידים משמשות להקלה זמנית בלבד של כאבים. (דיפורספן,דפומדרול, הידרוקורטיזון) o חומצה היאלורינית –חומצה היאלורינית הינו חומר סיכה הדומה לאחד ממרכיבי נוזל המפרק. נוזל המפרק משנה את הרכבו בתהליך שחיקת המפרק, ריכוזו של החומצה ההיאלורינית במפרק יורדת בתהליך שחיקת המפרק. הזרקה למפרק הברך של חומצה היאלונירית מסייעת לשימון המפרק, מפחיתה את הכאב , מסייעת בשיפור התנועתיות ובגמישות, ותורמת לפעילות אנטי דלקתית במפרק. ישנן תכשירים המופקים מכרבולת של תרנגולת (כגון סינויסק Synvisc) וישנם תכשירים המופקים במעבדה ואינם מן החי ( ארטריז Arthease , אוסטניל Ostenil ). הסיכוי לתגובה אלרגית קטן ביותר בתכשירים אשר אינם מן החי o אורטוקין היא שיטת טיפול חדשה באוסטאוארטריטיס, הטיפול הוא טיפול ביולוגי-טבעי, מחומרים המופקים מגוף החולה עצמו. הטכנולוגיה החדשה כוללת לקיחת דם פשוטה. מהדם הנלקח מופק סרום (נסיוב) המכיל חלבונים שונים אשר מטרתם לעצור ולרפא את תהליך השחיקה. החלבונים מוזרקים למפרק. אחוזי הצלחה של זריקות מסוימות תלוי בגורמים רבים ביניהם שלב המחלה , ככל שהשחיקה גדולה יותר הסיכוי שהזריקות יעזרו הוא קטן יותר. באם הזריקות עוזרות ניתן לחזור עליהן , חומצה היאלורינית ניתן לחזור כל חצי שנה עד שנה http://www.drbender.co.il/faq?fb_comment_id=fbc_10150473688962175_20083748_10150474673827175#f2e4ba8a2e539ba ניתן להתעדכן במאמר על שחיקה של הברך בקישורים הבאים www.facebook.com/drbenderbenjamin http://www.drbender.co.il/articles בברכה ד"ר בנימין בנדר

19/05/2012 | 19:14 | מאת: יאיר

תודה על התשובה המקיפה. לאור התשובה אנ יודע מה קיים בנושא הזריקות אבל לצערי ,לא הושכלתי ולא התקדמתי לגבי ההחלטה איזו מהזריקות טובה יותר והעלת סיכוי רב יותר. לא רק שיש הבדל גדול במחיר הזריקות,ועל זה לשימחתי אני יכול להיתגבר,אלא גם במספר הזריקות הנידרשות וגם בחומרים המרכיבים אותם. האם כל אחת מהזריקות "עושה את העבודה" או שמא זה תלוי בחומרת הפגיעה? במצב מקבל הזריקה? הרופא שלי למשל אמר לי כי כל החלטה שלי טובה אבל הוא ממליץ על מערך של 3 זריקות -ולא זכור לי כרגע אם זה חומצה מן החי אומהמעבדה . כמה זמן נידרש לטיפולאורוטוקין? כלומר כמה זמן עובק מיום הוצאת הדם מהחולה ועד האפשרות למתן הזריקה? האם זה כבר טיפול מקובל ומוכר ואם כן איפה הוא נעשה. בתודה יאיר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים