עזרה דחופה ביותר

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

06/05/2012 | 06:24 | מאת: עדנה

שלום רב, אני בת 62 , עד לפני שבוע עסקתי בפעילות גופנית סדירה . לפני כשבוע תקפו אותי כאבים חזקים מאוד בברך שמאל עם הקרנה לירך שמאל. בצילום ע"ש מותני הממצאים היו: היפרטרופיה של מפרקים פאצטליים. וכן רושם לספונדילוליסטזיס קל של L4 . הרופא רשם לי ARCOXIA X10 למשך 10 ימים, כדור אחד ביום. הכאבים בברך ולאורך הירך השמאלית חזקים מאוד , בלתי נסבלים עד כדי כך שאינני מסוגלת לשכב במיטה למנוחה או שינה ובכלל הכאבים החזקים אינם מרפים ממני גם בישיבה. לקחתי כבר שלושה כדורים מתוך ה10 שנרשמו לי ואינני חשה בהטבה כלשהיא. האם המינון של התרופה די בו כדי להפסיק את הכאב הזה? מתי יפסקו הכאבים?? אילו משככי כאבים מותר לי לקחת ובאיזה מינון ,במקביל לתרופה שציינתי? אני אובדת עצות . אנא עזרה דחופה! תודה מראש

שלום רב המלצה לטיפול תרופתי נעשית לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בבדיקות ההדמיה , מציטוטים קודמים- יכול להיות ומקור הכאב הוא מהגב -כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, ותחושת כובד ברגל יכולי להיות בנוסף למספר רב של דברים אחרים גם סינדרום פיריפורמיס Piriformis Syndrome לחץ על העצב הסכיאטי שהוא אחד מהעצבים הראשיים של הרגל ביציאתו מאזור האגן מתחת לשרירי הפירופורמיס , לחץ זה יכול ליצור הקרנה של הכאב לאורך הרגל קליקים מאזור מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה FAI , FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד בהתאם לממצאים הפיזיקליים(בבדיקה) ניתן לכוון את הבירור כאבים בירך יכולים לנבוע מסיבות רבות מאוד, החל מכאב מוקרן מהגב, גירוי דלקתי בסטרוקטורות של הירך כגון טרוכנטריק בורסיטיס, שינויים שחיקתיים של מפרק הירך ועוד סיבות רבות מאוד סיבה שכיחה לכאבים באספקט המדיאלי(הפנימי) של הירך בייחוד אצל ספורטאים היא דלקת בגידים אדדוקטורים ADDUCTOR TENDINITIS בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים