כאבים בירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

12/02/2012 | 00:00 | מאת: מיה

שלום אני סובלת מכאבי גב תחתון מידי פעם שמקרינים לרגל השמאלית בערך 4 שנים. פיזוטרפיה לא עזרה לי אבל כרגע מכיוון שאני לא עובדת (עבודתי בישיבה ובלחץ) אין לי כאב בגב. בעבר שעשיתי סיטי לא מצאו בלט דיסק. שאלתי קשורה לרכיבה על אופניים. מידי פעם בעבר שרכבתי, היה לי כאב לאחר מכן ברגל השמאלית בחיבור בין המפשעה לירך עד הכף רגל ואני לא יודעת אם זה מהרגל או מהגב. לפני שבועיים רכבתי 3 ימים רצוף במאמץ רב (אחרי הפסקה של חודשיים בערך) ולאחר כמה ימים החל לי כאב מאד חריף בחיבור בין המפשעה לירך שנמשך שבוע ורק כדורים אדוויל עזרו. אני מאד רוצה לרכב ושיפסיק לי הכאב הנוראי הזה. מה עלי לעשות? תודה

שלום רב יש צורך להגיע לאבחנה- יש צורך לעשות בירור האם הכאב הוא מהאגן או כאב מוקרן שבדרך כלל הינו מהגב , או המדובר בבקע מפשעתי או פמורלי יכול להיות ומקור הכאב הוא מהגב -כאבי גב תחתון יכולים להקרין למפשעות, לעכוז, ויכולים הם לגרום לחסר תחושה או ירידה בתחושה מסביבי לאגן או הרגליים, ותחושת כובד ברגל יכולי להיות בנוסף למספר רב של דברים אחרים גם סינדרום פיריפורמיס Piriformis Syndrome לחץ על העצב הסכיאטי שהוא אחד מהעצבים הראשיים של הרגל ביציאתו מאזור האגן מתחת לשרירי הפירופורמיס , לחץ זה יכול ליצור הקרנה של הכאב לאורך הרגל קליקים מאזור מפרק הירך יכולים להיות כתוצאה FAI , FAI הינו הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה של עצם הירך או האגן, או שניהם ביחד בהתאם לממצאים הפיזיקליים(בבדיקה) ניתן לכוון את הבירור בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים