כאבי רגליים וברכיים חזקים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/01/2012 | 16:02 | מאת: עופר

שלום רב, שמי עופר, בחור בן 27, בריא בדרך כלל לפני שתקופה של חצי שנה התחלתי להתאמן במכון כושר על רגליים לראשונה ולצערי הרב כניראה שהרמתי משקלים גבוהים מידי, תקופה קצרה אחרי הרגשתי כאבים ברגל שמאל ופשוט לא יכלתי ללכת או לכופף אותה. הומלץ לי לנוח בבית שבוע. כך עשיתי והכאב חלף לגמרי תקופה של חודשיים אחרי, בזמן עמידה קצרה במקום, הרגשתי כאבים בשתי הרגליים, כאילו הן "עייפות" מלסחוב אותי. ולכן מיד חיפשתי מקום לשבת ולנוח. חשוב לציין שמאז ועד היום תקופה של 4 חודשים לערך אני סובל מכאבי ברכיים שמקרינות לירכיים מעל ושוקיים מתחת. חשוב לציין שעשיתי סדרה של טיפולים ארוכים בדיקור סיני ושיאצו, פיזותרפיה, ואף קיבלתי כדור אנטי דלקתי לשבוע ימים אשר לא היטיב עם הכאבים חשוב לציין שאת הכאבים אני מרגיש גם במנוחה בייחוד באיזור ברכיים קדמיות. ביצעתי בדיקות צילום שהיו תקינות, מיפוי עצמות שהראה שיש לי שחיקה קלה בסחוס וMRI ברכיים עם הממצאים הבאים: ברך ימין: טכניקה:סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונלי PD-FS,T1 אקסיאלי PD-FS. המניסקי תקינים, ללא קרע. אות מעט גבוה בקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי -בטווח הנורמה לגיל. הרצועות הצולבות תקינות. הרצועות הצדדיות תקינות סחוס הפיקה ומנגנון היישור תקינים. בצקת מינימלית בסמוך לקוטב תחתון של הפיקה, מתאים לטנדיניטיס קלה- knee jumpers אות מח העצם שמור, ללא בצקת או קו שבר. ללא נוזל מוגבר משמעותית במפרק. לסיכום: טנדיניטיס קלה של גיד הפיקה מימין כמתואר. ללא פגיעה ברצועות או במניסקי. ברך שמאל: טכניקה: סגיטלי PD בלי ועם דיכוי שומן, קורונליPD-FS T1, אקסיאלי PD-FS. המניסקי תקינים, ללא קרע. הרצועות הצולבות תקינות. נוזל בסמוך לחלקה התחתון של ה-ACL. הרצועות הצדדיות תקינות. סחוס הפיקה ומנגנון היישור תקינים. בצקת מעטה באספקט קדמי פנימי של ה-MFC. ללא נוזל מוגבר משצעותית במפרק לסיכום: ללא פגיעה ברצועות או במניסקי. אשמח לקבל הסבר על התוצאות ובעיקר המלצות ודרכי טיפול חשוב לציין שהתחלתי לעשות אימוני יוגה ופילאטיס על מנת לחזק את שרירי הרגליים האם מומלץ? איזה טיפול עלי לעשות? חשוב לציין שהכאבים מונעים ממני מהליכות ארוכות או עמידה ממשוכת על הרגליים תודה רבה

שלום רב המלצות לדרכי טיפול ניתנות על סמך ממצאים פיסיקליים לאחר בדיקה אורתופדית, קבלת היסטוריה רפואית ועיון בבדיקות ההדמיה ממה שכתבת נמצא ב MRI טנדיניטיס קלה של גיד הפיקה, דהיינו גירוי דלקתי של גיד הפיקה , הטיפולים לכך יכולים לנוע מטיפולים בכדורים וזריקות נוגדות גידרוי דלקתי וטיפולים פיזיוטרפיים, אך יכול להיות שזו לא האבחנה הנכונה בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים