כאבי ברכיים המגבילים את ההליכה ואיכות חיים ב80%

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/12/2011 | 21:06 | מאת: רוזה

שלום רב, אמא שלי בת 56, סובלת מבעיות ברכיים מזה שנים,אובחנה כחולה באוסטיו ארטריטיס, לאחרונה כלפני חצי שנה סיימה טיפולים כימוטרפיים וביולוגיים (עקב סרטן שד) שהחמירו את סף הכאבים בברכיים(באזור שמתחת לברך אפילו בלחיצה עדינה ביותר היא מרגישה כאב חזק)כיום הכאב לא רק בכיפוף אלא בכל מצב,אפילו בשינה.. לפני מס שנים היא הייתה מטופלת ע"י קוזאמין באותה תקופה עזר לה מאוד, כיום לא ניתן לרכוש אותו (ולבדוק האם גם הפעם יעזור) אלא הרופא המליצה לה לקנות את תרופה בשם ארטרוסטופס פלוס עם חומר MSMו גלוקוזמין הידרו..חוץ מי זה שהתרופה מאוד יקרה היא לא עוזרת (לפחות לא בשבועיים,שלוש הראשונים)אודה לעזרה והכוונה: א. האם תרופה ארטרוסטופ פלוס מוכרת לרופאים? אודה לפירוט. ב. האם ניתן לדעת רפואית שחומרים כימי/ביולוגים הם אלו שגורמים לכאבים,במידה וכן, האם תופעה זו עוברת? ג.ממה שבדקתי קוזאמין כבר לא מיובא לארץ-האם ידוע על זה משהו? ד.אחרון-איך ניתן לעזור במקרה הזה?

שלום רב בנודע לשאלתך לגבי תרופות מסוימות – גלוקוזאמין הידרוכלוריד כדוגמת ארטרוסטופ ישנם מספר חברות שונות המשווקת תרופה זו , רוב העבודות האקדמיות מצביעות על יתרונה של גלוקוזמין סולפט יותר מאשר גלוקוזאמין הידרוכלוריד לגבי שאלתך השנייה אשר אינה מובנת כל כך, חומרים אלו או אחרים יכולים לגרום לכאבים, אם כוונתך לטיפולים שאמך עברהה אזי יש להיוועץ ברופא שנתן את הטיפולים ומכיר את החומרים בכדי שיחווה את דעתו יבוא תרופות –ניתן לפנות למשרד הבריאות להתעניין בתרופה מסוימת לגבי שאלתך האחרונה להלן ציטוט מפרסומים קודמים אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר www.facebook.com/drbenderbenjamin בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים