כאב

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

07/12/2011 | 13:18 | מאת: חני

אני בת 52,לפני כשנה וחצי החל כאב ביד ימין וב-us ראו שיש דלקת וקרע בכתף ימין. אני עושה פיזיוטרפיה ומטפלת אצל מומחה לכתף. בחודשים האחרונים החל הכאב גם ביד שמאל אל אין קרע רק דלקת לפי האולטרסאונד. הייתי לפני מספר חודשים אצל ראומטולוגית והיא אמרה שיתכן שיש דלקת בגידים או בפרקים אך לא ודאי,כל בדיקת הדם הקשורות לבעיית פרקים יצאו שליליים למעט crp שיוצא לסירוגין גבוה. לפני כשנה ,בחורף האחרון החלו כאבים באגן הירכיים,בעיקר בצד ימין עם קושי בקימה מישיבה להליכה,קושי בעלייה במדרגות וכאב כשאני משלבת את רגל ימין על רגל שמאל,ממש בחיבור ביו האגן לירך.בקיץ היתה הפוגה של חודשים ועכשיו הכאב שוב חזר. לאחרונה החלו חריקות במפרקים. עשיתי us ע"ש מותני ונרשם: נפח חוליות שמור,נקבים אינם מוצרחם,מפרקים פצטלים תקינים. שחיקת דיסק L4-5 עם אי סדירות בלוחית העליונה בחלק L5,בלט קל של דיסק מסביב עם לחת מינימלי,לא הודגם ממצא אחר. מפוי עצמות מלפני שבועיים: נסרק כל השלד כולל גפיים עליונות ותחתונות ובוצעה בדיקה טומוגרפית של האגן. ממצאים: קליטה מוגברת בעמ"ש מתני ב-L5 משמאל(אוסטאופיט?)-כנראה שינויין ניוונים. קליטה מוגברת בכתף ימין דיפוזית(שינויים ארטריטיים),באיסכיום מימין (אנתזןפתיה),בטרוכנטר הגדול של הפמור דו"צ(אנתזופתיה?בורסיטיס?) אני די סובלת ומוגבלת,מה אומר המפוי והסיטי,האם יתכן וזה דלקת פרקים? האם לפנות לאורתופד או לראומטולוג. איך יתכן שבגיל 52 הגעתי למצב כזה והאם זה הפיך? תודה רבה

שלום רב מכיוון שכבר ביקרת אצל רופא ראומטולוג יש לפנות ליעוץ אורטפדי,, פענוח בדיקות הדמיה נעשה לאחר עיון בבדיקות ההדמיה ובהתאם לממצאים הפיסיקליים וההיסטוריה הרפואית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים