כיפוף ברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

23/11/2011 | 20:54 | מאת: אמונה

שלום!לפני חודשיים פרקתי את הפיקה בברך.פריקה לטראלית.היתי שבועיים וחצי עם גבס ו3וחצימשבועות עם מקבע.סה'כ חודש וחצי. עברו כבר 3 שבועות מאס שהורידו לי את הקיבוע,אני הולכת פעמיים בשבוע לטיפולי פיזיותרפיה ומשתדלת להתאמן גם בבית.והתחלתי גם הידרותרפיה. אבל כמעט ואין התקדמות בכיפוף.ממש מעט.מרגישה שהמפרק פשוט תקוע ולא מאפשר וגם הגידים ממש מתוחים וכואבים מאוד בכיפוף. זה מצב נורמלי שזה מתקדם כזה לאט..? כמה זמן בערך לוקח להגיע לכיפוף?אפילו לא מלא,רק שיאפשר לי לפחות לשבת וללכת נורמלי.. אני לא יודעת אם זה אומר שאני פשוט לא מתאמנת מספיק או שיתכן ויש בעיה במפרק? האורתופד אומר שהפיקה יציבה.הוא המליץ עת טיפול בסי.פי.אם..האם לדעתך זה יכל באמת לזרז..? והוא גם הציע ללכת לבי'ח לעשות הרדמה מלאה ושיכופפו לי את הברך ויבדקו שאין היצמדות רקצות...מה דעתך בעניין..? מה הייתה מציע לזרז את ההתקדמות..?

שלום רב החלטות לגבי טיפולים כמו CPM או מניפולציה של הברך תחת הרדמה מתקבלות לאחר קבלת היסטוריה ובדיקה מדוקדקת של הברך , אי לכך האורטופד שבדק אותך יש לו את מלוא הכלים להמליץ על טיפולים כאלה או אחרים שיפור טווחי תנועה של הברך ניתן להשיג במספר דרכים , ביניהם פיזיותרפיה, אימון עצמי, CPM ( CONTINIOUS PASSIVE MOTION-מכשיר מאפשר הנעה של המפרק בצורה פסיבית לטווחי תנועה רצויים, ובאם כל זה לא עוזר אף בהרדמה נעשה מניפולציה של הברך לטווחי תנועה רצויים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים