לאחר ניתוח להסרת המיניסקוס

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

15/11/2011 | 22:54 | מאת: יואב

ד"ר בנימין בנדר שלום, אני יואב בן 20, חייל ב2008 קרעתי את המינסקוס במשחק כדורגל, עברתי אורוסקופיה, לתפירת המינסקוס ביוני האחרון קרעתי את המינסקוס בשנית בפעילות מבצעית, והמנתח החליט להוציא אותו בשלמתו עד היום אני עובר שיקום פזיוטרפיה ועדיין חש כאבים בעת הליכה ופעילות ממושכת מספר דברים שרציתי לשאול: 1. קראתי על שתל מיניסקוס מלאכותי, האם זו אופציה עבורי? 2. הרופא המליץ לי על מגן ברך סיליקון (גרוטיין), והפזיוטרפיסט שלי אמר לי לא לקחת מגן כזה אלא לחזק את השרירים, מהי דעתך ? אני מאוד חושש משחיקת הברך וניתוחי החלפת ברך בייחוד בגלל שהמניסקוס "תקף" אותי בגיל צעיר האם ישנם פעולות ששהיית ממליץ לבצע כדי לשמור על הברך לאורך שנים? אשמח להתיחסותך בנושא, תודה רבה מראש, יואב

שלום רב אופציות הטיפול רצוי לדון עם הרופא המנתח שמכיר את הברך שלך , באופן כללי ישנם ניתוחים של השתלת מניסקוס מלאכותי נראה לי לנכון לכוון אותך לבדיקה אצל אורתופד צבאי, אני בטוח שיוכל הוא לעזור לך, האורתופד בצבא יוכל על פי הבדיקה וממצאי ההדמיה לתכנן את הטיפול ואם יש צורך אף להפנות אותך למנתח מתאים רצוי לחזק את השרירים סביב הברך ופחות להשתמש במגן ברך, מגן הברך האנושי(השרירים) עדיף, אך אין זה אומר שלא ניתן להשתמש במגן לתקופות קצובות באם ישנם כאבים בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים