עזרה בבקשה - כאבים בירך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/11/2011 | 17:16 | מאת: יונית

שלום לאחר חודשים של כאבי ירך הגורמים לצליעה בדיקות שונות, הגיע היום תשובת הMRI שינויים אוסטאוארטריטים מתקדמים באספקט הצדדי של פרק הירך, המתבטאים בהצרות ניכרת של המרווח הפרקי, דלדול הסחו הפרקי ויצירת ציסטה סוב-כונדראלית באספקט הקדמי של האצטבולום הימני בקוטר של 1.5 ס"מ בציר הסגיטלי ובקוטר 1.2ס"מ במישור הצידי הפנימי. מודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה עד גדולה מודגמים אותות חריגים ועיבוי של הלברום הקדמי עליון מימין-ממצא העשוי להחשיד לשינויים ניווניים אין עדות לAVN בראשי הפמור ד"וצ אודה לך באם תאיר את עיני - האם המצב דורך ניתוח? היש דרך לטפל? ומה זה אומר, הרופא שלי אינו נמצא בארץ ואני מאוד מודאגת מהתשובה הזו גילי - 63 תודה רבה יונית

יונית שלום רב על פי התשובה נראה ומדובר בשחיקה של מפרק הירך, שינויים אוסטאוארטריטים משמעם שינויים שחיקתיים – דרגת השחיקה ניתן להעריך על פי הצילום וממצאי הבדיקה הפיסיקלית(טווחי תנועה ,כאבים בזמן הנעת המפרק, ועוד) ניתוחי החלפות מפרקים הם אופציה . ניתוחי החלפות מפרקים נעשים לשם איכות חיים ולא לשם הצלת חיים, לכן אין הכרח לעשות אותם , אלא אם החולה עצמו מציין שאיכות חייו נפגעת לרמה כזו שהוא אינו יכול לסבול את הכאבים ואת ההגבלה בתפקוד המפרק . בצילומים ובבדיקה ניתן להתרשם מה מידת השחיקה של המפרק ועד כמה תפקוד המפרק נפגע ניתוחי החלפות מפרקים נעשים קודם כל עקב כאבים והגבלה בתפקוד המפרק. מטרתו של הניתוח הינו שיפור בכאבים ובתפקוד המפרק לשם שיפור איכות החיים המלצות לאחר הניתוח הן המלצות אינדיבידואליות, תלוי בגישה הניתוחית, מהלך הניתוח והתוצאה הניתוחית אשר הושגה באופן כללי –אני מבצע החלפת מפרק ירך בגישה קדמית וגישה לטרלית ישירה, בהשכבה על הגב ולא על הצד כפי שנהוג במקומות רבים, השכבה על הגב מאפשר בדיקה של טווחי תנועה, יציבות ובדיקה של אורך הרגליים בצורה מהימנה הגבלות ירך -לאחר ניתוח --כגון כרית פיסוק, כיסא גבוהה, הגבהה לשירותים וכולי אינם נהוגים על ידי אחרי ניתוח להחלפת מפרק ירך באופן רוטיני גישות בחתך קטן (MIS) Minimal Invasive Surgery נחלקות בגדול לגישה קידמית , קידמית –צדדית ואחורית , נראה שלאחרונה הגישה הקידמית אשר אינה מערבת חיתוך שרירים צוברת תאוצה. אני פרסמתי את הגישה במאמר וגם כתבתי על כך פרק בספר , זה הקישור לפרק בספר מפרי עטי http://www.expertconsultbook.com/expertconsult/ob/book.do?method=display&type=bookPage&decorator=none&eid=4-u1.0-B978-1-4160-4973-9..00046-7&isbn=978-1-4160-4973-9#lpState=open&lpTab=contentsTab&content=4-u1.0-B978-1-4160-4973-9..00023-6;from=toc;type=bookPage;isbn=978-1-4160-4973-9&search=none בברכה ד"ר בנימין בנדר

02/11/2011 | 18:13 | מאת: יונית

האם טרם החלטה על ניתוח כדאי לנסות הזרקה של חומצה היאלורינית לירך?והאם אתה מזריק זריקות אלו? תודה

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים