דלקת בת חודש בברך

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

22/10/2011 | 22:03 | מאת: כליל

לפני כחודש התחילו כאבים עזים בשתי הברכיים ונפיחות בברך שמאל. אורתופד אבחן דלקת בברך. נתן כדורים ושלח לפיזיותרפיה. היום, אחרי חודש, אני עדיין סובלת. מוגבלת בתנועה, עליה במדרגות או ירידה, סחיבת משאות קלים כמו סל מהסופר מרקט וכו'. את התרגילים שנתן הפיזיותרפיסט אני לא יכולה לבצע, בגלל הכאבים. המליץ על מדרסים. מה עושים??

שלום רב כאבי ברכיים יכולים להיגרם מסיבות רבות, בגילאים צעירים יותר שכיח יותר תגובות דלקתיות וקרעים במניסקוס או בגידים, בגילאים מבוגרים יותר שכיח יותר שחיקה של הברך אצלך נראה ויש צורך לשלול שחיקה של מפרקי הברך חשוב לקבל היסטוריה רפואית יכול זה לכוון לכיוון האבחנה, לדוגמה חבלה לברך שגורמת לכאב חד ונשמע בה צליל קליק בדרך כלל מדובר בקרע ברצועה הצולבת הקדמית, אם כי לא ניתן לשלול המון סיבות אחרות. קרע ברצועה בדרך כלל מלווה בנפיחות תוך מפרקית(נוזל בברך), כאבים וקושי בתפקוד המפרק אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים