ניתוח השתלת ברכ

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

09/10/2011 | 15:24 | מאת: שירה

שלום רב, אימי בגיל 64 וצריכה לעבור ניתוח השתלת ברך, מאחר שהסחוס נשחק. האם תוכל בבקשה להסביר לי מה מהות הניתוח וההחלמה. אני יודע שיש 2 שיטות לניתוח זה , מה ההבדל? והאם ניתן לבצע טיפול אחר במקום ניתוח תודה רבה ושנה טובה.

שלום רב ישנם שיטות רבות להחלפת מפרק ברך, העיקרון הוא יצירת משטח חדש על עצם הירך ועל עצם השוק כשבינהם סטוקטורה הנקראית פוליאטילן, פוליאטילן יכול להיות ניד או מקובע למשטח השוק לגבי שאר השאלה אצוטט את הדברים הבאים - אם מדובר בשחיקת מפרק הברך(אוסטאוארטריטיס), אזי שחיקת מפרק הברך הינה מחלה אשר משפיעה על חייהם ועל איכות חייהם של אנשים רבים ברחבי העולם. מכיוון שאצל מרבית האוכלוסייה עיקר הכוחות בברך עוברים בצד הפנימי של הברך, זה המדור אשר נתון תחת עומסים רבים יותר ולכן הוא נשחק בתחילה. בדיקות הדמיה(צילומי ברכיים בעמידה) עוזרות לאושש את האבחנה בנוסף לקבלת היסטוריה רפואית מפורטת הקישור הינו מאמר מפרי עיטי המתמצת את האבחון והטיפול בשחיקה של מפרק הברך http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך ניתן להתעדכן במאמר ב FACEBOOK תחת ד"ר בנימין בנדר בנוסף- בזמן עבודתי בארצות הברית באחד המרכזים הגדולים בעולם להחלפות מפרקים השתמשנו באופן רוטיני במחשב לשם החלפת מפרק ברך, השיטה נקראת CAS , COMPUTER ASSISTED SURGERY CAS מערב בתוכו הכנסה של פינים לירך ולשוק, על הפינים מורכבים חיישנים שמכוונים לעבר המחשב הנמצא בצד החדר, המחשב קולט אותות מהחיישניים שעל השוק והירך והחיישן הידני המצוי בידי המנתח המנתח מזין את נקודות שונות בברך וברגל למחשב כך שמחושב ציר הרגל, ומתקבלת תמונת הברך בתלת מימד הניתוח מבוצע תוך דיוק מרבי ואפשרות בדיקה ודיוק של החתכים על המ"מ , בנוסף ניתן לוודא את ציר הרגל ורוטציית הקומפוננטים המון עבודות אקדמיות עסקו בהשוואת ניתוחים בסיוע מחשב לשיטה הרגילה, רוב העבודות מראות על תוצאות דומות שיטה חדשה אשר אני מבצע בישראל הינה החלפת מפרק ברך מותאמת אישית החלפת ברך מותאמת אישית שאני מבצע כרוכה בבדיקת MRI או CT לפני ניתוח. סריקת הברך ( CT או MRI) מועלית באמצעות האינטרנט לאתר החברה המייצרת את המשתלים לברך. על סמך הסריקה (CT או MRI) נבנה מודל וירטואלי של הברך( תלת מימדי) בשלב הזה ניתן לי הגישה לברך הוירטואלית ( באמצעות האינטרנט) שנוצרה על סמך הסריקה (MRI או CT) .ביכולתי להסתכל על הברך מכל זווית שהיא ולתכנן את חיתוך העצם בדיוק של מילימטרים. ביכולתי באמצעות התוכנה באינטרנט לקבוע את גודל המשתלים וביכולתי למקם את המשתלים במקומם. בגמר תהליך זה אני מאשר את התכנון. חברת המשתלים בארצות הברית בונה מודל של הברך ובונה מכשור מיוחד שמבוסס על סמך הנתונים שאני הזנתי לתוכנה . המכשור מגיע ארצה לפני הניתוח ומאפשר החלפה של מפרק הברך מותאמת אישית . התאמת ברך מותאמת אישית מאפשרת לחסוך חלקים רבים של הניתוח הרוטיני אם כי נראה שרוב העבודות האקדמיות מראות על תוצאות דומות, מבחינה טכנית הניתוחים CAS וברך מותאמת אישית נראים לי בתור מנתח נוחים יותר לביצוע ומאפשרים דיוק מרבי בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים