כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

30/09/2011 | 12:12 | מאת: אחמד

שלום ד"ר אני לוקה בחלה ראומטית מסוג "בכטרב".לאחרונה ביצעתי צילום רינטגן עבור אגן+פרקי ירכיים וגם כן בירכיים.בצילום נראו שינויים שחיקתיים בפרקי אגן והירכיים וגם כן במפרקי סקרואיליקאלים דו צדדי ובברך לא נצפו שום סימני שחיקה למרות שאני סובל מכאבים עזים בשתי הברכיים ובקושי מניע את הברכיים. מה אתה מציע לי לעשות בעניין?האם סוג צילום אחר או סוג בדיקה אחרת יכול לגלות משהו?בהוקרה ..ממני אחמד.

שלום רב צריך לעשות רויזיה של הצילומים לא תמיד הפיענוחים קולעים לאבחנה, פיענוח צילומים אמור להיות במקביל לבדיקה פיסיקלית וקבלת היסטוריה רפואית, יכול להיות ומדובר אצללל בשחיקה של הברך או כאב מוקרן מהירך מחלת BECHET הינה מחלה ראומטית, מאופיינת בפגיעה במפרקים שונים בגוף , בכיבים ברירית פה ואזורים אינטימיים, פריחה עורית, פגיעה בכלי דם ופגיעה בעיניים כאבים בירך יכולים להיות משחיקה של מפרק הירך , שחיקה של מפרק הירך יכולה להקרין לברך , הסברה העומדת מאחורי זה היא שאחד העצבים המתפצל לשניים ומעצבב את מפרק הירך והברך אחראי לתחושה זו של כאב בברך, אך עם זאת יש צורך לברר האם הכאב הוא לא כאב מוקרן מהגב, בנוסף יש לשלול שאין בעיה במפרק הברך עצמו כגון שחיקה של הברך הגבלה בטווחי תנועה בעיקר סיבוב פנימי אופיינית לשחיקה של מפרק הירך בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים