התיעצות לגבי פענוח mri

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

16/09/2011 | 18:40 | מאת: ליז

שלום! אני בת 38.5 סובלת מזה כמה חודשים כאבים עקב דלקת בברך שמאל! טופלתי בארקוקסיה ובזריקה לתוך הברך ללא שיפור! ממצאי הmri שעשיתי הינם! נוזל תוך פירקיבכמות גדולה, מודגם נוזל בכמות גדולה בבורסה הסופרא פטרלית, עיבוי של הסינוביום וסירקות סינוביאליות, ממצאים מחשידים לסינוביטיס דיפוזית. מודגמת בצקת לישדית מינימלית בהיקף האספקט התיכון של ה mfc. אין נזק ברצועת ובסחוס. ההמלצה היא ניקור של הנוזל. אני מתעסקת בטיפולים , עיסוי אגרסיבי ביותר, תאילנדי, רקמות עמוק, טיפול בעיקר בספורטאים, סובלת מכאבים נוראיים ולא משתמשת במשככי כאבים! נודע לי שהניקור שלעצמו לא סימפטי ומזיק בפעמים אחדות! מה אני יכולה לעשות? איך אפשר לפתור את המצב הזה? והאם הנזק הוא מהפעילות שאני עושה? אודה מאוד על התשובה ליז

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת והמלצות לטיפול/המשך בירור סינוסיטיס- הכוונה לדלקות מקומיות של מעטפת הברך(סינוביאום), הגורמים לכך הם רבים מאוד, החל משחיקה של הברך,מחלות ראומטיות , דלקת, מחלות מטבוליות ועוד נפיחויות חוזרות בברך ובייחוד נפיחות דו"צ צריכה להחשיד בכיוון מחלה ראומטית , בדרך כלל נלקח נוזל מהברך ונשלח לבדיקה תחת מיקרוסקופ ולבדיקה במעבדה ספירת תאים וכימיה. בנוסף יש צורך לבצע בדיקות דם מכוונות לאבחון בעיה ראומטית. במסגרת הבירור יש אולי צורך בבדיקת רופא עיניים לשלול אובאיטיס ניקור ברך הינה פרוצדורה פשוטה וקלה יחסית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים