מיגבלות לא מוסברות

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

03/01/2011 | 18:20 | מאת: אבי

ד"ר שלום רב לפני כשנה שברתי את פיקת הברך ( שבר עם תזוזה במהלכו עברתי כשני ניתוחים ) כיום אני עדיין סובל 1. הולך לאט מאוד 2. מצלקת כואבת מאוד 3. רעשים כאבים ולא מוסברים בברך בכיפוף וישור 4. לפעמים אני נופל תוך כדי הליכה 5. הרגל שלי מתקפלת מעצמה, לאחר כחמש דקות של הליכה ( ואין לי בעיה ברצועות, מבחני לחמן ומגירה שלילים אבל יש הרגשה של שוק "משוחרר" מהירך ותחושת חוסר יציבות), כמובן שרופא לא מאבחן קריסה אלה רק צליעה 6. הכאבים מתחילים לעבור לעקב (לא תמיד אבל היו מספר ימים שממש לא יכולתי לדרוך ) 7. יש לי חוסר תחושה בכל הצד השמאלי של הברך - נאמר לי שמדובר בפגיעה בעצב עורי וזה שטויות 8. פיזית אני יכול לקפל את הרגל אבל לא לאורך זמן (הרופא בודק שמגיעים ל-120 מעולות לא משנה לו שאחרי מספר שניות אני חייב לישר את הברך ) 9. פער בולט בנפח הירך הפגוע והבריאה 10. בעמידה הרגל הפגועה מתקפלת לבד לזוית של כ- 15 מעלות וכל משקל הגוף על הרגל הבריאה אני לאחר כשנה פיזיותרפיה אינטנסיבית מלבד צילום לא ביצעו לי שום בדיקה הרופא לא מבין ממה אני סובל ואומר שאני מפונק ושהכול בסדר אבל אני ממש שבור ובאמת סובל מהנ"ל ולא מצליח למצוא פתרון לבעיה שתקל עלי ו\או שיש בעיה שאף אחד לא מאבחן ד"ר אני מודה לך מראש על הזמן ועל התשובה שיהיה המשך יום מקסים

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לפני מתן חוות דעת שברים בפיקה או שברים מסביב לברך , יכולים לגרום לדלדול שרירים . בעיקר השרירי הארבע ראשי (הקואדריצפס), לכן חשוב ההליך השיקומי לאחר הפציעה או הניתוח דהיינו פיזיותרפיה-תרגילים לחיזוק שרירי הברך , דלדול השרירים יכול להשפיע על תנועות מפרק הברך, ועל היכולת ללכת בצורה נכונה פגיעות בברך, החל משברים, קרעים במניסקוס, חבלות שונות יכולות לגרום לשחקיה מואצת של מפרק הברך, דבר היכול לבוא לידי ביטוי בקושי בטווחי תנועה של הברך, חריקות , כאבים בקימה מישיבה או בירידת מדרגות וקושי ללכת למרחקים. הקישור הינו מאמר מפרי עטי http://www.doctors.co.il/ar/10919/טיפולים+בשחיקת+מפרק+הברך כאבים מוקרנים עד לעקב, יחד עם תלונות של חוסר תחושה – יש צורך לבצע בדיקה בשם EMG לשלול או לאושש פגיעה עצבית פריפרית או פגיעה עצבית ממקור גבי פער בולט בנפח הרגל אמור להיבדק ע"י דופלר ורידי , ולאחר מכן יש להתייעץ עם רופא כלי דם, לעיתים ישנה פגיעה למפתית לאחר שברים ולזאת יש צורך בגרביים אלסטיות מיוחדות בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים