כאבי ברכיים, טיפול ושימור

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

31/05/2011 | 13:22 | מאת: ליאור

ד"ר בנדר היקר, אני בחור צעיר, בן 23, שאוהב מאוד ספורט, בעיקר ספורט אתגרי. השבוע חזרתי מ50 ימים אינטנסיביים של טרקים וטיפוסים בהימאליאה, ונראה שהשארתי את הברכיים שלי בנפאל: ירדתי מעל ל50 אלף מדרגות, ועוד אינסוף ירידות תלולות. בעברי הרגשתי קצת כאבי ברכיים אחרי ימי ירידה מאומצים עם משקל על הגב, אבל הם חלפו לאחר מנוחה. מנגד, הפעם, נוכחתי לדעת שהכאבים מסרבים להעלם, וחזרו לי לאחר ריצה קלה שעשיתי אתמול. מה היית מייעץ לי לעשות? אני בכושר מעולה, כנראה הטוב שהייתי בחיים, ומרגיש מצוין. אני רוצה להמשיך לעסוק בספורט, אך גם לתת לברכיים לחזור לעצמם. אילו סוגי ספורט מומלצים, ואילו ממש לא? בנוסף, חזרתי להתאמן בחדר כושר לאחר הפסקה של שנה. האם יש תרגילים מיוחדים שכדאי לבצע והאם יש תרגילים שיש להימנע? באוגוסט אני מתכנן עוד טיול, הפעם של שבועיים, מאוד אינטנסיבי, כנראה הקשה באירופה, שכולל המון ירידות, וגם טיפוסי הרים. רציתי לדעת מה המלצתך בנושא. בתודה מראש, ליאור

ליאור שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת והמלצות לטיפול/המשך בירור כאבים בברך יכולים להיות מסיבות רבות בירור גיל, תסמינים ,מחלות רקע ,תרופות, ובדיקה פיסיקלית נחוצים לשם תכנון הברור והאבחון, בדיקה פיסיקלית חשובה מאוד, והמשך הבירור/טיפול אמור להיעשות לפי הבדיקה הפיסיקלית, עיון בבדיקות ההדמיה וקבלת היסטוריה רפואית מפורטת. .. כאבים בברך יכולים להיות כאבים שמקורם מהברך , או כאבים מוקרנים מהגב, הירך. צריך להעריך האם יש נוזל בברך כביטוי לבעיה בתוך הברך, צריך להעריך האם ישנם סימנים מניסקיאליים שהם עדות לקרע במניסקוס, האם טווחי תנועה שמורים, האם יש גירוי דלקתי בסטרוקטורות הברך, צריך להעריך בנוסף האם הברך יציבה או לא , וצריך להעריך את ציר הברך. יכול להיות ומדובר אצלך ב כאבים בין הפיקה לירך הנקראים כאבים פטלופמורליים, הכאבים יכולים להיגרם מהמון סיבות, בין הסיבות השכיחות זה גמישות יתר, ציר לא תקין של הרגל. לעיתים אף יש צורך במדרסים לתיקון כף רגל שטוחה או כף רגל כעורה , מנח כף הרגל יכול להשפיע על כאבים סביב הברך ( בייחוד כאבים פטלו-פמורליים). מגן ברך לעיתים יכול לעזור בכאבים מסוג זה ,יש צורך בטיפול הכולל תרופות נוגדות דלקת . חיזוק שרירים סביב הברך הכרחי. מצורף קישור בעברית עם הסבר על הבעיה , קישור שני הינו קישור של תרגילים לברך קישור: http://www.wikirefua.org.il/index.php/%D7%AA%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%AA_%D7%9B%D7%90%D7%91_%D7%A4%D7%98%D7%9C%D7%95%D7%A4%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%9C%D7%99_-_Patellofemoral_pain_syndrome http://www.aafp.org/afp/991101ap/ קישור לתרגילים http://www.summitmedicalgroup.com/library/sports_health/patellofemoral_pain_syndrome_exercises/ בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים