MRI ירך- אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

26/09/2016 | 21:32 | מאת: רונה

שלום, ילדתי לפני 3 שבועות. בשליש האחרון להריון היו לי כאבים חזקים בירך ובברך עד למצב של חוסר יכולת לדרוך על הרגל. לאחר הלידה המצב החמיר ל 24 שעות בהן הייתי בכיסא גלגלים ואז חזרתי לתפקוד עם צליעה. נשלחתי לMRI ואלו המתאים- בסיכום נכתב שיש לי אוסטופורוזיס זמני ושבר זעיר. אשמח אם תוכל להסביר לי מעט את הממצאים, דרכי הטיפול וכמה זמן אורך הטיפול עד חזרה לתפקוד. תודה רבה! ממצאים: נראית בצקת מח עצם ניכרת בפמור המקורב מימין. הבצקת משתרעת עד לאיזור האינטרטרוכנטרי. בתוך איזור הבצקת ישנם מוקדים בעלי אות שומן נותר. יש השטחה קורטיקלית מזערית בכיפת הפמור, מעט אחורית לקו האמצע כנראה שבר אי-ספיקה עדין מאוד. ללא עדות ל-AVN. נוזל מוגבר במידה קלה-בינונית בחלל המפרק. מפרק הירך השמאלי תקין. לציין רחם גדול - לאחר הריון. ללא נוזל מוגבר באגן הקטן המודגם. ככל שניתן לראות המפרקים הסקרואיליאקלים תקינים. יש בצקת בפוביס השמאלי בסמוך לסימפיזיס, ככל הנראה תגובת אי-ספיקה שלאחר לידה. נוזל מעט מוגבר בסימפיזיס פוביס עצמו. מוקד סקלרוטי קטן באילאום הימני סמוך ל-SIJ, בעל מאפיינים שפירים.

שלום רב אוסטאופורוזיס חולפת של מפרק הירך הינו מצב לא שכיח הגורם לאובדן עצם זמני בחלק העליון של עצם הירך . אנשים עם אוסטאופורוזיס חולפת של הירךמרגישים התפרצות פתאומית של כאב מעצים עם הליכה או פעילות נושאת משקל אחרת. במקרים רבים, הכאב מתגבר לאורך זמן ועלול להשבית. התסמינים הכואבים מתפוגים בהדרגה, ובדרך כלל מסתיים בתוך 6 עד 12 חודשים. אוסטאופורוזיס חולפת של הירך היא מאוד שונה אוסטאופורוזיס הקשורה להזדקנות. אוסטאופורוזיס חולפת נרפאת מעצמה, הטיפול מתמקד במזעור התסמינים ומניעת נזק לעצמות בזמן שהם נחלשים ע"י הפרעה זו.הטיפולים כוללים, תרופות, הגבלה בדריכה ,פיזיותרפיה ותזונה נכונה -דיאטה עשירה בסידן וויטמין D בברכה ד"ר בנימין בנדר www.drbender.co.il

01/10/2016 | 09:07 | מאת: רונה

תודה רבה! האם ניתן להמשיך להניק. לפי מה שאני מוצאת באינטרנט כל עוד מניקים לא יהיה שיפור במצב העצם? כיום אני עם שבר בפמור (מזערי) והולכת עם קביים. בשלב זה ביתי בהנקה מלאה. תודה וחג שמח

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים