כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

01/05/2011 | 04:46 | מאת: שימרית

בת 21 התחילו כאבי ברכיים לפני חצי שנה ולאחר בדיקה ראשונית נאמר לי שנמתח הגיד ? לאחר חודש של תרגילים ותקופה קצרה של לקיחת אתופן נאמר לי בבדיקה השניה שיש לי שחיקה בסחוס ולקחתי שוב אתופן לאחר ארבעה חודשים. כרגע לוקחת מגה גלופלקס. הכאב נמשך ואין ביכולתי לשבת זמן רב עם ברכיים כפופות או לעלות ולרדת במדרגות או הליכות מרובות. כרגע אני בחו"ל לתקופה ממושכת ומעוניינת לעשות הליכות ושואלת איך אפשר להקל על הכאב כשאני בחו"ל . תודה רבה

שלום רב אני מראש מסייג את תשובתי מכיוון שיש צורך בקבלת היסטוריה רפואית מדויקת כוללת, בבדיקה מדוקדקת, ועיון בבדיקות ההדמיה לשם קביעת האבחנה המדויקת לפני מתן חוות דעת הקלה על כאב חריף בברך – בחו"ל ניתן לרכישה בבתי מרקחת בדרך כלל • משחות לשימוש מקומי להפחתת כאבים והגירוי הדלקתי סביב המפרק, חלק מהמשחות ניתן להשיג גם ללא מרשם רופא (Voltaren, Diclofenac) • תרופות הניתנות פומית דרך הפה o נוגדי כאבים ללא מרשם רופא –Paracetamol, Tylanol o NSAID's תרופות שאינן סטרואידיות הנוגדות דלקת ובכך מורידות את התגובה הדלקתית סביב מפרק הברך (ארקוקסיה,ולטרן, אטופן, ברקסין, סלקוקס)Celcox,Naproxen, Abitren o תחבושת אלסטית, גרב אלסטית בברכה ד"ר בנימין בנדר

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים