כאבים והגבלה בתנועה במפרק ירך שמאל

דיון מתוך פורום  כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים

02/03/2016 | 22:05 | מאת: אלינור

שלום. אני בת 42. מזה כחמישה חודשים סובלת מכאבים והגבלה קשה בתנועה במפרק ירך שמאל. ההגבלה הינה בעיקר בפתיחה וסגירה של הרגל. קיבלתי היום תוצאות MRI אשר נראות תקינות למעט:מדוגם נוזל תוך פרקי בכמות קטנה דו צדדית.מודגמת היצרות יחסית של המרווח האיסקיו פמורלי השמאלי בהשוואה לימני עם אותות חריגים מינימליים בסדרת PD בשריר הקוודרטוס פמוריס השמאלי. ממצא העשוי להחשיד לתפס איסקיו-פמורלי. אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי במה מדובר, אם בכלל והאם יש לי סיבה לדאגה. המון תודה

שלום רב בירור כאבים סביב מפרק הירך הינו לאחר קבלת היסטוריה רפואית, בדיקה ועיון בצילומים ישנן מספר סיבות לכאבים סביב מפרק ירך, התנגשות של עצם הירך לאחת מעצמות האגן נקראת Ischiofemoral impingement syndrome , תפס איסכיופמורלי , המרחק בין האיסכיום לטרוכנטר הקטן המצוי בירך אמור להיות כ 20 מ"מ , לעיתים המרחק לא נשמר וגורם לחיכוך , דבר זה יוצר שינויים בשרירי הקואדריצפס. לרוב המצב הוא לאחר ניתוח או טראומה, אך תוארו גם מקרים ללא כל זאת. לרוב הטיפול הוא טיפול שמרני תפס אחר אשר יכול להיות סביב האגן הינו מציטוטים קודמים- תסמונת FAI תפס/התנגשות/צביטה או מה שנקרה Femoraloacetabular Impingement syndrome) FAI.( FAI הינה הפרעה/חיכוך לא תקין הנוצר בין עצם הירך לעצם האגן כתוצאה מאנטומיה לא תקינה בחולים מסוימים ראש הירך אינו מותאם לעצם האגן, דבר זה גורם למגע לא תקין בין צוואר הירך לעצם האגן בתנועות מפרק הירך המגע הלא תקין הזה עם הזמן יכול לגרום לפגיעה במעטפת מפרק הירך הנקראת לברום ולפגיעה בסחוס הפגיעה בלברום ובסחוס יכולה להתקדם לשינויים שחיקתיים של מפרק הירך FAI יכול לתת כאבים וקליקים באזור מפרק הירך בדרך כלל באזור המפשעה, ירך ישנם שני סוגים של FAI , Cam Impingement Pincer Impingement הסוג הכי שכיח הוא הופעת שני הסוגים יחדיו בחולה אחד בבדיקה גופנית ניתן להתרשם מהגבלה בתנועות המפרק ,ניתן לבצע בנוסף בחינה מסוימת היכולה לעורר את הכאב בירך באם יש חשד לקרע של הלברום ובאם מתכננים התערבות ניתוחית יש הצדקה לביצוע MRI ניתן לגלות קרעים בלברום ב MRI , אך בדיקת הזהב הינו הזרקה של חומר ניגוד יחד עם חומר הרדמה למפרק חומר ההרדמה המוזרק לירך יכול לשכך את הכאבים במפרק הירך ועל ידי כך לתת אינדיקציה שמקור הכאבים הינו מפרק הירך ולא כאב מוקרן לדוגמא מהגב בברכה ד"ר בנימין בנדר www.DrBender.co.il

08/03/2016 | 18:33 | מאת: אלינור

ד"ר בנדר תודה רבה רבה על תשובתך המפורטת. כיצד ניתן לקבוע תור באופן פרטי לייעוץ?

מנהל פורום כאבי ברכיים, ירך ושחיקת סחוסים